Note: You are using Internet Explorer 11, which may have display errors, we recommend using a browser such as Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge or Safari

Merkinnät

Tuotteissamme esiintyvät merkinnät:

M1 merkintä

M1-merkki

Merkintä kertoo työ- ja asuintilojen materiaalien vähäpäästöisyydestä. Merkin myöntää Rakennustietosäätiö RTS. Yritykset voivat hakea luokitusta hyvää sisäilmaa edistäville tuotteilleen. Luokitustoiminta on vapaaehtoista, eikä perustu viranomaismääräyksiin, mutta sitä suositellaan käyttöönotettavaksi rakentamisen laadun edistämiseksi.

CE-merkki

CE-merkki

Rakennustuotteiden CE-merkintä kertoo minkälaiset oleelliset turvallisuusvaatimukset tuote täytää. 1 heinäkuuta 2013 lähtien suoritustasoilmoitus ja CE-merkintä on pakollinen niille rakennustuotteille, joilla on voimassa oleva harmonisoitu tuotestandardi, jotta tuotteita voidaan myydä Euroopan talousalueella. Kansalliset rakennusmääräykset ovat edelleen voimassa.

Tuev Sud

TÜV-merkki

TÜV-merkki ”Testattu haitallisia aineita vastaan ja valmistus valvottu“. TÜV Syd:n hyväksymä laatu- ja valmistustestien jälkeen.

Tuev Sud

TÜV-merkki

TÜV-merkki ”Vähäpäästöinen, nonyylivapaa ja valmistus valvottu“. TÜV Syd:n hyväksymä laatu- ja valmistustestien jälkeen.

Nature Plus

Nature Plus

Laatumerkintä ympäristöystävällisille, terveellisille ja toimiville rakennustuotteille ja tuotantolaitoksille Euroopassa. Sertifioiduissa tuotteissa pitää olla vähintään 85 % uusiutuvia ainesosia ja/tai mineraalisia raaka-aineita.

Umweltzeichen

Itävaltalainen ympäristömerkki

Takaa että tuotteet ja palvelut ovat ympäristöä säästäviä. Tämä merkki myönnetään tuotteille jotka eivät rasita ympäristöä ja jotka ovat käyttäjäystävällisiä ja laadukkaita.

Elektromagneetti

Suojaus sähkökentältä

Tällä merkillä varustetut tuotteet suojaavat sähköiskun välittömältä vaaralta.

Haitta-aine testatut tekstiilit

Haitta-aine testatut tekstiilit

Öko-Tex Standard 100 on ympäristömerkki tekstiili- ja vaatetusalan tuotteille. Standardi rajoittaa tiettyjen, haitta-aineiksi katsottavien tekstiilikemikaalien käyttöä ja asettaa samalla tieteellisesti laaditut raja-arvot.

Ranskalainen ympäristömerkki

Ranskalainen ympäristömerkki

Kaikki rakennustuotteet ja koristeelliset sekä sisustustuotteet joita myydään Ranskassa, on merkittävä päästöluokalla (A+, A, B, C), joka perustuu VOC-päästömittauksiin ISO 16000 mukaisesti.

Sveitsiläinen merkki

Sveitsiläinen ympäristömerkki

Arvioi sisämaalien koko tuotevalikoiman ja helpottaa siten ympäristö- ja käyttäjäystävällisten tuotteiden valintaa mahdollisimman paljon. Luokitus A-E käsittää vesiohenteiset tuotteet ja luokitus F-G liuotinohenteiset tuotteet.

U-merkki

Ü-merkki

Saksassa monille rakennustuotteille ja järjestelmille vaaditaan joko Deutsches Institut für Bautechnik (DIBt) luokituslaitoksen tekninen hyväksyntä tai hyväksytyn sertifiointijärjestön myöntämä testaussertifikaatti. Ü-merkillä valmistaja kertoo, että materiaali on valmistettu näiden vaatimusten mukaisesti.