Note: You are using Internet Explorer 11, which may have display errors, we recommend using a browser such as Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge or Safari

Elektroniikka

Golv för elektronikindustrin

Turvallinen ympäristö ESD-lattiapinnoitteilla

Elektroniikka- ja tietotekniikkateollisuus asettaa korkeat vaatimukset sille, että staattinen sähkö purkautuu lattiapinnoitteen kautta. Sähköstaattinen lataus (Electrostatical Discharge = ESD) salaman tai sähköiskun muodossa voi olla tuhoisa sähköpiireille. Valitettavasti tämä voi olla myös erittäin kallista ja aiheuttaa vaikutuksia, jotka eivät heti näy.


Ihminen ei tunne alle 3000 voltin sähköstaattista purkausta kehossaan. Monet osat mikrosiruissa ja transistoreissa, joita käytetään tai valmistetaan elektroniikkateollisuudessa, voivat vahingoittua alle 1000 voltin jännitteestä. Herkimmät osat voivat vahingoittua jo 10 voltin jännitteestä. Kehitys yhä pienempiin elektronisiin komponentteihin ja laitteisiin lisää myös sähköstaattisten purkausten riskiä.

Sähköstaattiset purkaukset vetävät myös pölyhiukkasia puoleensa, mikä voi aiheuttaa ongelmia puhdastiloissa, esim. leikkaussaleissa.


Alla muutamia Ston tarjoamia ratkaisuja:


Lattiamenetelmät kevyeen kuormitukseen

Lattiamenetelmät keskiraskaaseen kuormitukseen

Lattiamenetelmät raskaaseen kuormitukseenLisätietoja:

Pohjustus ja pinnoitus

Katso valintataulukko