Note: You are using Internet Explorer 11, which may have display errors, we recommend using a browser such as Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge or Safari

Bioninen julkisivumaali Dryonic-teknologialla

Sto on kehittänyt ainutlaatuisen StoColor Dryonic® -julkisivumaalin jäljittelemällä autiomaassa elävän, pienen kovakuoriaisen kuoren rakennetta. Maalin bionisen pintarakenteen ansiosta julkisivu kuivuu erittäin nopeasti sateen, sumun ja kasteen jälkeen. Näin maali antaa pitkäaikaisen suojan levä- ja homesienikasvustoa vastaan.


Puujulkisivuihin on kehitetty StoColor Dryonic Wood®, jonka ansiosta puujulkisivu kuivuu nopeasti sateen, sumun ja kasteen jälkeen. Lisäksi maali sisältää lämpöä heijastavaa pigmenttiä, joka vähentää halkeilua ja suojaa haalistumiselta ja hankaukselta.

Luonnon inspiroimaa

Aamunkoitteessa sumu saapuu mereltä Namibin autiomaan hiekkadyyneille. Pieni musta kovakuoriainen on valmiina. Se on asettunut pää alaspäin ja nostaa kehoaan pitkien jalkojensa varassa tuulta vastaan. Kuori, joka on täynnä mikroskooppisia ja hydrofiilisia kohoumia, tiivistää nopeasti sumun vesipisaroiksi. Pisarat valuvat alas kuoren hydrofobisiin, vettähylkiviin painautumiin ja siirtyvät sitten edelleen kovakuoriaisen suuhun. Näin kovakuoriainen on selviytynyt taas yhden päivän paahtavan kuumassa ja kuivassa autiomaassa.

Kuivumiskyky sateen, kasteen ja sumun jälkeen on StoColor Dryonic maalilla erinomainen. 10 sekunnin kuluttua tavallisen julkisivumaalin pinta on vielä märkä, mutta StoColor Dryonic -julkisivulta vesi on alkanut valua pois.
Ero on havaittavissa jo 40 sekunnin kuluttua. StoColor Dryonic näyttää kuivalta ja tarvitsee huomattavasti lyhyemmän kuivumisajan kuin tavanomaiset julkisivumaalit.

Monia etuja

  • Soveltuu betoni-, sementtikuitulevy- ja pesubetonipinnoille
    StoDryonic Wood® puupinnoille
  • Helppo levittää siveltimellä, telalla tai ruiskuttamalla
  • Soveltuu erityyppisiin rakennuksiin ja kalteville pinnoille
  • Ei sisällä biosideja
  • Erittäin hyvä mekaanisen rasituksen kestävyys
  • Paljon värisävyjä: puhtaan valkoinen, pehmeä pastelli tai tummat, voimakkaat värisävyt
  • Hyvä värinkestävyys ja peittävyys

StoColor Dryonic® - Video

Julkisivumaali joka kuivuu erittäin nopeasti sateen, sumun ja kasteen jälkeen.

Video | 02:40

Tietomateriaalia

Palkittu maali

Fraunhofer Institut Saksassa antoi bioniselle StoColor Dryonic julkisivumaalille vuoden 2015 ”Surface of the year” -tunnustuksen. Instituutti on jakanut palkintoja innovatiivisille sovelluksille ja teknologioille vuodesta 2012 lähtien. Vuonna 2015 julkisivumaali valittiin voittajaksi ensimmäistä kertaa.

iQ - Intelligent technology

26828

iQ-tuotteisiin kuuluvat julkisivumaalit omaavat perusmaaliin verrattuna erityisiä pintaominaisuuksia. Lisäarvoa antavat toiminnot lisäävät maalien hyötyjä huomattavasti. Ne antavat mm. parhaan mahdollisen suojan tai värinkestävyyden.