Note: You are using Internet Explorer 11, which may have display errors, we recommend using a browser such as Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge or Safari

Hiilikuituvahventaminen

Pilarien vahventaminen Näytä kuva täysikokoisena

Esimerkki pilarin vahventamisesta StoFRP Sheet -menetelmällä

Pilarien vahventaminen

Pilari on rakenneosa, johon kohdistuu normaali kuormitus taivutusmomentilla tai ilman. Pilarit ovat yleensä pyöreitä tai suorakaiteen muotoisia.

Betonipilarin vahventaminen tehdään perinteisellä tavalla joko uudella vahvikekerroksella ja betonivalulla. Vaihtoehtoisesti voidaan käyttää myös terästä lisäämään kantokykyä. Kantokykyä voidaan lisätä myös siten, että pilarin ympärille kiedotaan hiilikuitua ja tässä toimenpiteessä hyödynnetään nk. ”kiertovahvistusta”.

Erittäin ohuet vahvennuskerrokset hiilikuidulla tekevät vahventamisesta huomattavasti helpompaa. Pinta-alaa voidaan käyttää myös tehokkaammin, sillä pilarit vievät vähemmän tilaa, mikä on tärkeää kun vahventamista tehdään pysäköintitaloissa.

Vahventaminen hiilikuitukankaalla

Hiilikuituvahventaminen

1. Mahd. pinnoitus

2. Liima

3. Hiilikuituvahventaminen

4. Liima

5. Primer

6. Puhdistettu betoni

7. Olemassa oleva betoni

StoCretec 1040 on yksi Ston perusratkaisuista.

Kun tarvitset kohdekohtaista neuvontaa, ota yhteyttä myyntiin.

Lisätietoja:

Ota yhteyttä myyntiimme

Esimerkki: Vertailu hiilikuitukangas

– teräslevy tai betoninvalu
Pilarin vahventamiseen tarvitaan huomattavasti paksumpi kerros teräslevyä kuin hiilikuitukangasta. Jos kerros terästä on 5-10 mm hiilikuitua tarvitaan vain 2-4 mm saman tuloksen aikaansaamiseksi. Tämä sama pätee perinteiselle teräsbetonivalulle. Tehokkaan vahventamisen aikaansaamiseksi tarvitaan useimmiten vähintään 70 - 100 mm paksuus.