Note: You are using Internet Explorer 11, which may have display errors, we recommend using a browser such as Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge or Safari

Hiilikuituvahventaminen

Helppo ja nopea asennus, lyhyet ja harvoin tapahtuvat tuotantoseisokit hiilikuitukomposiitilla

Betonirakenteita pitää joskus korjata tai vahvistaa. Syynä voivat olla esimerkiksi lisääntynyt kuormitus, käyttötarkoituksen muuttuminen sekä suunnittelu- tai valmistusvirheet. Yhä yleisemmin käytetty menetelmä rakenteen kantokyvyn lisäämiseksi on kuitukomposiittisen laminaatin tai verkon liimaus rakenteen pinnalle. Menetelmää on käytetty maailmanlaajuisesti yli 25 vuotta.


Hiilikuidun edut verrattuna tavanomaisiin vahvennusmateriaaleihin ovat pieni paino, mutta silti korkea vetolujuus ja jäykkyys. Lisäksi hiilikuitu ei ruostu, se vie vähän tilaa ja työskentely on joustavaa.


Sto Scandinavia on mukana kaikissa vaiheissa tutkimuksesta, kehittämisestä ja markkinoinnista valmiiden vahvennusjärjestelmien toimittamiseen.


Ston myyjät ja tekniset neuvonantajat auttavat löytämään kohteeseen parhaimmat tekniset ratkaisut, joilla saavutetaan mahdollisimman korkea kustannustehokkuus ja pieni ympäristövaikutus.


Sto järjestää koulutusta ja seminaareja, ja välittää täten konsernissa olevaa asiantuntemusta hiilikuituvahventamisesta..

Lisätietoja:

Ota yhteyttä myyntiimme

Sekä infra- että talorakentamiseen

StoFRP Plate, StoFRP Sheet, StoFRP Grid samt StoFRP Bar

StoFRP* järjestelmät soveltuvat sekä infrarakentamiseen kuten sillat, p-talot sekä talonrakentamiseen laattojen ja läpivientien vahventamisessa. Palkkien ja pilarien vahventaminen tapahtuu helposti.


Betonin vahventamista hiilikuitukomposiiteilla kuvataan julkaisussa AMA Anläggning ja se täyttää ruotsalaisen Trafikverket TK Bro tekniset vaatimukset.


*FRP=Fibre Reinforced Polymer