Talot

Balkong

Parveke ja terassi – rasitukselle altistuva rakenneosa

Pintoja rasittavat mm. lämpö, sateet, pakkanen ja UV-säteily. Kulutuskestävyys ja liukastumisenesto on tärkeää. Tilojen tulisi olla viihtyisiä, joten myös ulkönäkö on tärkeää.


Koska parvekkeiden, luhtikäytävien ja terassien pinnoittaminen on erittäin riippuvainen säätilasta, olemme kehittäneet erilaisia menetelmiä nopeuttamaan sitoutumista ja huomioimaan olosuhdemuutokset.

Parvekkeiden sisäpuoliset pinnat - katot, pielet ja kaiteet - käsitellään usein samoilla menetelmillä kuin julkisivut. Ratkaisuvalintoihin vaikuttavat mm. rasitustaso ja suojaus esim. parvekelasituksella.


Menetelmät jakautuvat käyttötarkoituksen, tavoitteiden sekä rakenteen iän ja kunnon mukaisesti:

Parvekekatot, -pielet, -kaiteet

Sto tarjoaa vaihtoehtoisia menetelmiä valittavaksi rakenteen kunnon, iän tai kustannus- ja ulkonäkötavoitteiden perusteella.

Menetelmät soveltuvat niin korjaus- kuin uudisrakentamiseen.


Suojaamaton betonirakenne vaurioituu. Kosteusrasitus on olennaisin vaurioita aiheuttava tekijä – pidä vesi pois rakenteista !

Lattiapinnat

Ston menetelmät soveltuvat niin korjaus- kuin uudisrakentamiseen.

Suojaamaton parvekelattia vaurioituu herkästi. Kosteusrasitus on olennaisin vaurioita aiheuttava tekijä.

Pinnoitusvalinnan tulee perustua kuntotutkimuksiin ja asiantuntijoiden suunnitelmiin, jolloin myös vaurioiden syitä voidaan poistaa.

Sto tarjoaa vaihtoehtoisia menetelmiä valittavaksi rakenteen kunnon, iän tai kustannus- ja ulkonäkötavoitteiden perusteella.