Tietosuoja

  • A. Tietojen hallinnoija
    Tietojen hallinnoija, joka vastaa tällä verkkosivustolla käsiteltävistä henkilötiedoista tietosuoja-asetuksen (GDPR) vaatimusten mukaisesti, on:

    Sto Finexter Oy
    Mestarintie 9
    01730 Vantaa, Suomi
    Puh.: +358 201 104 728
    Internet: https://www.sto.fi
    S-posti: asiakaspalvelu@sto.com

    Tietosuojavaltuutettu:
    asiakaspalvelu@sto.com

    Tässä tietosuojailmoituksessa kerrotaan, miten käsittelemme henkilötietojasi (jäljempänä ”tiedot”).

    B. Tietojen käsittely
    Käsittelemme henkilötietoja osana verkkosivustomme toimintaa. Tietojen käsittelyyn sisältyy myös tietojen paljastaminen tiedonsiirron yhteydessä.

    Euroopan komission hyväksymä Euroopan unionin ja Yhdysvaltojen Privacy Shield -järjestely asettaa vaatimukset Yhdysvaltoihin siirrettyjen tietojen suojaamiseksi. Puitesopimuksessa komissio takaa, että Privacy Shield -järjestelyyn perustuvaa tietojen siirtämistä Yhdysvaltoihin koskevat takuut täyttävät samat tietosuojavaatimukset kuin Euroopan unionissa. Tähän mennessä kun olemme siirtäneet tietoja Yhdysvaltoihin, olemme varmistaneet, että palveluntarjoajamme osallistuvat Privacy Shield -järjestelyyn.

    Kyseisten tietojen erityiset osat, käsittelyn tarkoitus, oikeudelliset perustat, vastaanottajat ja siirrot muihin kuin jäsenmaihin on lueteltu alla:

    a) Lokitiedosto
    Pidämme kirjaa vierailuistasi verkkosivustollemme. Sen myötä käsittelemme seuraavia tietoja: käyttämäsi verkkosivuston nimi, sivustolla vierailun päivämäärä ja kellonaika, siirrettyjen tietojen määrä, selaimen tyyppi ja versio, käyttämäsi käyttöjärjestelmä, viittaajan URL (edellinen sivusto, jolla vierailit), IP-osoitteesi ja pyytävä palveluntarjoaja. Sen on välttämätöntä verkkosivuston turvallisen käytön takaamiseksi. Käsittelemme edellä mainittuja tietoja oikeudellisten etujemme perusteella tietosuoja-asetuksen (GDPR) artiklan 6 kappaleen 1 (f) mukaisesti. Lokitiedosto poistetaan seitsemän päivän kuluttua, ellei meidän ole välttämätöntä varmistaa todellisia lakirikkomuksia, jotka tulevat tietoomme tänä aikana.

    b) Isännöinti
    Isännöinnin yhteydessä tallennamme kaikki tiedot, joita käsitellään tämän verkkosivuston käyttöön liittyen. Se on välttämätöntä verkkosivuston toiminnan takaamiseksi. Käsittelemme edellä mainittuja tietoja oikeudellisten etujemme perusteella tietosuoja-asetuksen (GDPR) artiklan 6 kappaleen 1 (f) mukaisesti. Jotta voimme toimia verkossa, käytämme verkkoisännöinnin palveluntarjoajien palveluja ja siirrämme niille edellä mainittuja tietoja.

    c) Yhteystietojen luominen
    Jos otat yhteyttä meihin, tietojasi (nimi, yhteystiedot, jos ilmoitat ne) ja viestiäsi käytetään vain pyyntösi käsittelyyn. Käsittelemme tietoja tietosuoja-asetuksen (GDPR) artiklan 6 kappaleen (b) tai tietosuoja-asetuksen (GDPR) artiklan 6 kappaleen (f) mukaisesti.

    d) Uutiskirje
    Tarjoamme sinulle mahdollisuuden vastaanottaa uutiskirjeitä, jotta voimme kertoa sinulle säännöllisesti tietoa organisaatiostamme ja tarjonnastamme. Jos tilaat uutiskirjeemme, käsittelemme antamasi tiedot luovuttamisen yhteydessä (sähköpostiosoite ja muut vapaaehtoisesti annetut tiedot).

    Tilaamasi uutiskirjeen lähettäminen perustuu suostumukseesi tietosuoja-asetuksen (GDPR) artiklan 6 kappaleen (a) mukaisesti.

    Uutiskirjeen tilaaminen perustuu menetelmään, jossa suostumusta pyydetään kahteen kertaan. Kun olet lähettänyt tilauksen, lähetämme sinulle väärinkäytön ehkäisemiseksi sähköpostiviestin, jossa pyydämme sinua vahvistamaan tilauksen. Tilauksesi kirjataan muistiin, jotta voimme todistaa, että tilausprosessi vastaa lakimääräysten vaatimuksia. Lokimerkintään kirjataan ensimmäisen tilauksen päivämäärä ja kellonaika sekä tilauksen vahvistuksen päivämäärä ja kellonaika sekä IP-osoitteesi ja/tai sähköpostiosoitteesi.

    e) Verkkosivuston analyysi ja markkinointi
    Käytämme evästeitä tiettyjen toimintojen käyttöä varten. Evästeet ovat laitteellesi tallennettavia pieniä tietopaketteja, joita vaihdetaan muiden palveluntarjoajien kanssa. Osa käyttämistämme evästeistä poistetaan heti selaimen sulkemisen jälkeen (istuntoevästeet). Muut evästeet pysyvät tallennettuna laitteellesi, jolloin selaimesi tunnistetaan seuraavalla kerralla, kun vierailet verkkosivustollamme (pysyvät evästeet).
    Voit poistaa kaikki laitteellesi tallennetut evästeet ja määrittää yleisimmissä selaimissa asetukset siten, että evästeiden tallennus estetään.
    Jos teet niin, sinun on ehkä tehtävä tietyt asetukset uudelleen joka kerta, kun vierailet tällä verkkosivustolla ja se voi heikentää joidenkin toimintojen toimintaa.

    Käytämme evästeitä seuraavien toimintojen yhteydessä:

    Google Analytics
    Google siirtää ja tallentaa evästeiden luomat tiedot, jotka koskevat tämän verkkosivuston käyttöä, (mukaan lukien IP-osoite) palvelimellemme Yhdysvaltoihin. Käytämme näitä tietoja verkkosivustomme käytön analysointiin, jotta voimme laatia raportteja verkkosivuston käytöstä verkkosivuston ylläpitäjille sekä tarjota enemmän verkkosivuston käyttöön liittyviä palveluja. Tällä tavoin saamiamme tietoja käsitellään verkkosisältömme markkinoinnin optimointiin liittyvien tavoitteidemme perusteella tietosuoja-asetuksen artiklan 6 kappaleen (f) mukaisesti. Google ei yhdistä IP-osoitetta missään tilanteessa muihin Google-tietoihin.

    Haluamme huomauttaa, että tämä verkkosivusto käyttää Google Analyticsia ja laajennusta ”anonymizeIp()”. Tällä tavoin taataan, että IP-osoitteet lyhennetään ennen niiden siirtämistä palvelimelle Yhdysvaltoihin. Useimmissa tapauksissa se estää yksittäisten henkilöiden tunnistamisen mahdollisuuden tallennettujen tietojen perusteella. Vain poikkeustapauksissa koko IP-osoite siirretään palvelimelle Yhdysvaltoihin ja lyhennetään vasta siellä.

    Voit käyttää deaktivointiin tarkoitettua lisäosaa Google Analytics -selaimissa, jos haluat perua suostumuksesi kerätä tietoja tulevaa käyttöä varten.
    Lisäosa on saatavana osoitteesta https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en-GB
    Huomaa myös lisätiedot, jotka koskevat Googlen toteuttamaa tietojen käyttöä Googlen kumppanien verkossa. Ne ovat nähtävillä tässä:
    https://policies.google.com/technologies/partner-sites?hl=fi
    https://policies.google.com/technologies/ads?hl=fi
    Googlen sertifiointi: https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt000000001L5AAI&status=Active
    Lisätietoja tietosuojasta on kohdassa: https://policies.google.com/privacy?hl=fi

    f) Ulkoisen sisällön lisääminen
    Käytämme ulkoista dynaamista sisältöä verkkosivustomme ilmeen ja sisällön optimoimiseen. Kun vierailet verkkosivustollamme, vastaavan sisällöntarjoajan verkkosivustolle lähetetään automaattisesi pyyntö API:n kautta. Pyynnön mukana lähetetään tietyt lokitiedot (esim. käyttäjän IP-osoitteet). Sen jälkeen dynaaminen sisältö siirretään verkkosivustollemme, jossa se näkyy käyttäjälle.

    Käytämme ulkoista sisältöä seuraavien toimintojen yhteydessä:

    YouTube-videoiden lisääminen
    Olemme lisänneet verkkosivustollemme videoita YouTube-portaalista, jota ylläpitää YouTube LLC, 901 Cherry Ave. San Bruno, CA 94066, USA (”YouTube”). Kun videoita toistetaan, lokitiedot siirretään YouTuben palvelimille Yhdysvaltoihin. Kyseisiä tietoja käsitellään tarjontamme markkinoinnin optimointiin liittyvien oikeudellisten tavoitteidemme perusteella tietosuoja-asetuksen artiklan 6 kappaleen (f) mukaisesti.

    YouTuben sertifiointi: https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt000000001L5AAI&status=Active
    Lisätietoja saa osoitteesta: https://policies.google.com/privacy?hl=fi

    Google Maps
    Käytämme Googlen Google Maps -palvelua interaktiivisen kartan käyttöä varten. Kun kartta näkyy näytössä, tiedot (mukaan lukien IP-osoitteesi ja sijaintisi) siirretään ja tallennetaan Googlen palvelimille Yhdysvaltoihin. Kyseisiä tietoja käsitellään tarjontamme markkinoinnin optimointiin liittyvien oikeudellisten tavoitteidemme perusteella tietosuoja-asetuksen artiklan 6 kappaleen (f) mukaisesti.

    Googlen sertifiointi: https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt000000001L5AAI&status=Active
    Lisätietoja tietosuojasta on kohdassa: https://policies.google.com/privacy?hl=fi

    g) Sosiaaliset liitännäiset
    Käytämme verkkosivustoillamme kolmannen osapuolen palveluntarjoajien liitännäisiä. Niiden avulla voit osoittaa yhteystiedoillesi, pidätkö tarjoamastamme sisällöstä, sekä julkaista linkkejä niihin tai jakaa sisältöä. Liitännäiset tunnistavat kyseisen kolmannen osapuolen palveluntarjoajan logosta.

    Kun vierailet verkkosivustollamme, tiedot siirretään kyseiselle kolmannen osapuolen palveluntarjoajalle.

    Jos olet rekisteröitynyt myös kyseisen kolmannen osapuolen palveluntarjoajan palvelun käyttäjäksi, tiedot voidaan osoittaa käyttäjätilillesi.

    Tiedot voidaan siirtää kolmannen osapuolen palveluntarjoajalle myös, vaikka et ole rekisteröitynyt kyseisen kolmannen osapuolen palveluntarjoajan palvelun käyttäjäksi etkä napsauta verkkosivustoillamme olevaa liitännäistä.

    Jos tiedot siirretään etkä ole rekisteröitynyt kyseisen kolmannen osapuolen palveluntarjoajan palvelun käyttäjäksi, sinuun ei voida kuitenkaan muodostaa heti suoraa yhteyttä esimerkiksi IP-osoitteen perusteella. Se edellyttää tietojen tarjoamista palveluntarjoajalta.

    Kolmannen osapuolen palveluntarjoajan suorittaman tietojen käsittelyn tarkoitus ja laajuus on esitetty kyseisen palveluntarjoajan tietosuojailmoituksessa.
    Kyseisiä tietoja käsitellään verkkosisältömme markkinoinnin optimointiin liittyvien oikeudellisten tavoitteidemme perusteella tietosuoja-asetuksen artiklan 6 kappaleen (f) mukaisesti.

    Verkkosivustollamme käytetään seuraavien palveluntarjoajien liitännäisiä:
  • Facebook-liitännäinen, Facebook Ireland Limited, 4 Grand Canal Square, Dublin 2, Ireland.
    Sertifiointi: https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt0000000GnywAAC&status=Active
    Lisätietoja saa osoitteesta: https://www.facebook.com/privacy/explanation
  • Twitter-liitännäinen, Twitter International Company, One Cumberland Place, Fenian Street, Dublin 2, D02 AX07 Ireland.
    Sertifiointi: https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt0000000TORzAAO&status=Active
    Lisätietoja saa osoitteesta: https://twitter.com/en/privacy
  • Google+-liitännäinen, Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA
    Sertifiointi: https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt000000001L5AAI&status=Active
    Lisätietoja saa osoitteesta: https://policies.google.com/privacy?hl=fi
  • YouTube-liitännäinen, Google Inc., headquartered in San Bruno, California, USA
    Sertifiointi: https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt000000001L5AAI&status=Active
    Lisätietoja saa osoitteesta: https://policies.google.com/privacy?hl=fi
  • LinkedIN-liitännäinen, LinkedIn Corporation, 1000 West Maude Avenue, Sunnyvale CA 94085 USA
    Lisätietoja saa osoitteesta: https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy?trk=uno-reg-guest-home-privacy-policy
    Sertifiointi: https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt0000000L0UZAA0&status=Active
  • AddThis-liitännäinen, Oracle America Inc., 500 Oracle Parkway, Redwood Shores, CA 94065, USA.
    Lisätietoja saa osoitteesta: http://www.addthis.com/privacy/privacy-policy
    Sertifiointi: https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt00000000181AAA&status=Active



C. Tietojen tallennusaika

Säilytämme henkilötietoja vain niin kauan kuin se on tarpeen sitä tarkoitusta varten, jota varten tietoja on käsitelty, tai kunnes perut suostumuksesi. Siinä määrin kuin lakisääteiset säilytystä koskevat vaatimukset on täytettävä, tiettyjen tietojen säilytysaika voi olla jopa 10 vuotta siitä riippumatta, mihin tarkoitukseen tietoja on käsitelty.

D. Oikeutesi tietojen kohteena

a) Tiedot ja käyttöoikeudet
Voit pyytää maksutta milloin tahansa tietoja siitä, mitä henkilötietoja olemme tallentaneet sinusta.

b) Korjaaminen, poistaminen, käsittelyn rajoittaminen (estäminen), vastustaminen
Jos et enää halua, että henkilötietojasi säilytetään, tai jos henkilötietosi eivät ole enää oikein, voit lähettää meille sitä koskevan ilmoituksen, niin poistamme tietosi, estämme niiden käytön tai teemme tarvittavat korjaukset tietoihisi (siten kuin se on mahdollista sovellettavien lakimääräysten puitteissa). Sama koskee tietojen käsittelyn rajoittamista tulevaisuudessa.

c) Tietojen siirrettävyys
Pyytäessäsi toimitamme sinulle sinua koskevat tiedot yleisesti käytössä olevassa, rakenteellisessa ja koneella luettavissa olevassa muodossa, jotta voit halutessasi siirtää tiedot toiselle tietojen hallinnoijalle.

d) Oikeus esittää valitus
Käyttäjillä on oikeus esittää valitus valvovalle viranomaiselle: https://www.tietosuoja.fi

e) Oikeus perua suostumus
Sinulla on oikeus perua suostumuksesi tulevalta käytöltä milloin tahansa. Suostumuksen peruuttaminen ei vaikuta käsittelyn laillisuuteen ennen perumista annetun suostumuksen osalta.

f) Rajoitukset
Yllä mainitut oikeudet eivät koske tietoja, joiden avulla emme voi tunnistaa tietojen kohdetta (jos tiedot ovat esimerkiksi anonyymeja analyysitarkoitusta varten). Voit käyttää oikeuttasi tarkastella, poistaa, estää, korjata tai siirtää tietoja toiseen organisaatioon, jos annat meille lisätietoja, joiden avulla voimme tunnistaa sinut.

g) Oikeuksien käyttäminen tietojen kohteena
Jos sinulla on jotakin kysyttävää henkilötietojesi käsittelystä tai haluat käyttää oikeuttasi tarkastella, korjata tai poistaa tietojasi, estää niiden käytön tai vastustaa niiden käyttöä tai jos haluat lähettää pyynnön tietojesi siirtämisestä toiseen organisaatioon, ota meihin yhteyttä kirjoittamalla osoitteeseen asiakaspalvelu@sto.com.